Bli klar til muntlig eksamen

Bli klar til muntlig eksamen

Du sitter og skal til å forbedre deg til en muntlig eksamen. Eksamen er like rundt hjørnet, og du blir mer og mer nervøs. Men spørsmålet er bare: Hvordan forbereder du deg best til en muntlig eksamen? Hvordan takler du den nervøsiteten, som følger med, når du går til eksamen? Her er en guide til noe, som virker for meg.

Jeg har igjennom min tid på videregående og universitetet hatt veldig mange muntlige eksamener, og jeg er like nervøs hver gang. Jeg lider nemlig av eksamensangst, men jeg har lært å bruke det til min fordel. Jeg har faktisk opplevd i mine muntlige eksamener, at mine lærere ikke merker at jeg er nervøs, tross at hjertet mitt banker med 180 slag i minuttet. Kunne du tenke deg å prøve de triksene som funker for meg? Så les videre.

 

Øv deg til muntlig eksamen

Hver gang jeg skal til muntlig eksamen bruker jeg veldig lang tid på å øve meg muntlig. Det høres kanskje litt rart ut og snakke og snakke gjennom eksamens presentasjonen din høyt for deg selv, men på sikt så hjelper det deg. Om du presenterer for deg selv, en vegg, et speil, dine foreldre, din venn eller kjæreste utgjør ingen forskjell. Prøv å bare tenke på The Sims. Der står "simmerne" og snakker ti timevis foran speilet uten at de syntes det er merkelig.

Ved å øve deg finner du også ut av, hvor du kanskje hakker litt i fremføringen, og hvor du kanskje ikke er helt sikker i dine formuleringer. Bare det at du er oppmerksom på disse stedene, gjør at du kan jobbe med nervøsiteten din. Når du kommer til de stedene, hvor du ikke er helt sikker i dine formuleringer, kan du velge å gjøre to ting, som gjør at du fremstår mer selvsikker. Du kan enten holde en kunstpause på 4-5s sekunder innen du går videre, eller så kan du ta en slurk vann. En tredje ting du kan gjøre er å trekke pusten dypt inn

Dype og rolige åndedrag kan være med til å dempe nervøsiteten til muntlig eksamen, da du føler en form for kontrol ved å styre pusten din.

Kroppsspråket kan også være en måte å fremstå mer selvsikker til en muntlig eksamen. Hvis kroppsspråket ditt virker selvsikkert, så kan det også hjelpe deg til en god eksamens situasjon. Det kan faktisk også overbevise lærerne dine om, at du har fullstendig kontroll på stoffer. Rett ryggen. Bruk armene dine til å gestikulere og understreke dine poenger. Ikke vær redd for å bruke hendene dine aktivt, mens du snakker. Heller overdriv kroppsspråket, enn å sitte sjenert og ta litt i håret eller gnir i hendene dine. Jeg sier ikke, at du skal mestre alle disse tingene på en gang til din neste muntlige eksamen. Derfor må et siste råd på veien være: Fake it, until you make it.
 

Lykke til på eksamen!

Del artiklen

Du vil måske også synes om

Kontakt oss

Du er alltid velkommen til å kontakte oss.
Ring til oss:

23 96 41 61

Bli ringt opp

Fyll ut boksen, så tar vi en uforpliktende prat